Ciuman charlie

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum semua ! Hee..

Alhamdulillah segala puji pujian hanya bagi Allah.

Macik dan pacik semua sihat ker?? Ciksuha harap semua sihat lah yee..

Okey. Macam ni, tadi waktu tengah belek-belek muka ciksuha yang tak comel ni..huhu..ciksuha tertengok kesan luka a.k.a parut bekas gegetan charlie Haa. Bagi yang tak tau charlie tuh boleh lah tanya atok google yaa?

Pastu ciksuha teringat kata sorang akhwat ni.

Cuba bayangkan kalau parut itu ibarat jahiliyyah @ kesan hitam kat hati kita? Betapa akan hodoh dan tak cantik dan tak comel dan ...(sila tambah mengikut keselesaan) hati kita kan?

So.. Memang logik lah kalau nak buang jahiliyyah tu payah.kan?  Macam nk hilangkan parut tu dari kulit kita. Kene pakai cream lah apa lah. Take time.

 Tapi, bila kita tetap berusaha untuk buang semua jahiliyyah tu, lama-lama hati kita akan bersih dan mulus semula seperti baru. So, the point is tetaplah istiqamah dalam membuang segala jahiliyyah yang ada dalam diri  dan hati kita walau susah sekalipun. Okehh pacik macik?? Ade faham??

 Penat menaip. Kbai.

Assalamualaikum. Senyum.




Comments

Popular posts from this blog

Coretan aku - peria

Coretan aku - penat

Start enjin